Wat kan wel? – het regelgesprek –

Ziet u door de bomen ook af en toe het bos niet meer? Dat is best vervelend, zeker als het gaat over informatie rondom wat er nou allemaal wel en niet kan bij een uitvaart. We willen namelijk toch zo mooi en persoonlijk mogelijk afscheid nemen. We helpen u door de wirwar van informatie met kort en bondige uitleg over verschillende onderwerpen waar vragen over kunnen bestaan.

We willen het graag van de positieve kant bekijken dus…

Wat kan er wél?

Een van de eerste dingen die we doen na een overlijden is het bellen van de uitvaartondernemer om een afspraak te maken. Er moet namelijk veel geregeld worden.

Maar, kan dat nog wel, zo’n regelgesprek?

Het kort en bondige antwoord is JA! Een regelgesprek is gewoon mogelijk.

Er zijn wel verschillen tussen uitvaartbedrijven in hoe zo’n regelgesprek plaatsvindt.

  • Er zijn uitvaartvaartbedrijven die alleen via zoom of teams werken, dus digitaal
  • Er zijn uitvaartbedrijven die niet meer naar families toe gaan, maar waar het wel mogelijk is naar het uitvaartcentrum te komen voor het gesprek
  • Er zijn uitvaartbedrijven die nog naar families toe gaan, weliswaar enkel als het mogelijk is om voldoende afstand te houden én er binnen het gezin geen besmettingen zijn.
  • Ten laatste zijn er uitvaartbedrijven die al het bovenstaande bieden, naar gelang wat past bij de situatie en waar iedereen zich het meest prettig bij voelt.

Voor elk van bovenstaande manieren is iets voor en tegen te zeggen. Dat is ok. Het belangrijkste is dat u zich ernaar informeert. Wij zelf zijn van de laatste optie. Zo lang als het is toegestaan binnen de geldende maatregelen komen wij nog bij families thuis om in persoon alles door te spreken. Natuurlijk stellen we wel wat extra controlevragen vooraf, want de veiligheid van onze medewerkers staat altijd voorop. Mocht er iemand binnen het gezin in quarantaine zijn kan het gesprek natuurlijk altijd via zoom, teams, skype of telefonisch plaatsvinden. In het geval dat er niet voldoende ruimte thuis is, is het ook altijd mogelijk af te spreken in ’t Sterrenhuys.

Wilt u toch wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

No Comments