De uitvaart vooraf plannen

De een wilt het er absoluut niet over hebben, de ander laat het volledig aan zijn nabestaanden. De een geeft aan dat hij of zij begraven of gecremeerd wilt worden, de ander regelt zijn eigen afscheid tot in elk detail.
Zoveel mensen zoveel wensen. Feit is dat we steeds vaker, in meer of mindere mate, al iets vastleggen voor onze uitvaart.

En dat is eigenlijk best logisch!

Gedurende ons hele leven vinden er bijzondere mijlpalen plaats. We gaan studeren, krijgen een relatie, gaan trouwen, kopen een huis, krijgen kinderen, kleinkinderen en ga zo maar door.
Elk van deze gebeurtenissen heeft een speciale waarde en creëert daarmee een blijvende herinnering.

Daarom bereiden we ons ook elke keer zo goed mogelijk voor, om alles perfect te laten verlopen. Een overlijden is ook zo’n bijzondere mijlpaal.
Een uitvaart kun je echter maar één keer (goed) doen. Daarom is het belangrijk om tijdens ons leven stil te staan bij onze uitvaartwensen en deze vast te leggen.

uitvaartwensen vastleggen

Wat zijn jouw uitvaartwensen?

Op het gebied van afscheid nemen is steeds meer mogelijk. Wensen veranderen met het verstrijken van tijd en de verandering van de samenleving. We willen simpelweg niet meer wat we 60 jaar geleden wilden.

Om jouw wensen vast te leggen hebben we een speciaal wensenboekje ontwikkelt. Afhankelijk van hoeveel je al wilt vastleggen loop je door het boekje heen en vul je jouw persoonlijke wensen in. Het boekje kan natuurlijk ook gewoon gebruikt worden als leidraad of ter inspiratie.

Mogen we een tip geven? Maak bij één of meerdere naasten kenbaar dat jouw wensen zijn vastgelegd en waar belangrijke papieren te vinden zijn.

Zijn er vragen of is het fijner om samen met ons door het boekje heen te lopen? Neem dan gerust contact met ons op. We nemen altijd binnen 24 uur contact op en plannen een afspraak binnen maximaal 5 werkdagen. Je hoeft dus geen maanden te wachten op meer informatie en geen lang keuzemenu te doorlopen als je ons belt.

Op basis van jouw wensen kunnen we desgewenst ook een indicatie voor de uitvaartkosten geven. Daarnaast kunnen we samen bekijken of het UitvaartSpaarplan als deposito een mogelijkheid is om de uitvaart al geheel of gedeeltelijk vooruit te betalen of dat een uitvaartverzekering beter past.

Beelden zeggen soms meer dan woorden

Laat je verwonderen door alle mogelijkheden die er zijn voor een mooie uitvaart