Een afscheid precies zoals je was

Als iemand dichtbij je is overleden wil je een afscheid dat past bij de persoon die hij of zij was. Maar bij het regelen van een uitvaart komt veel kijken en het meeste moet ook nog eens snel geregeld en besloten worden.  Wij helpen jullie stap voor stap verder! Bij het regelen van de uitvaart, maar ook bij alles wat ervoor en erna geregeld kan of moet worden.

Belangrijk om te weten is wat te doen direct na het overlijden. Vaak wordt gedacht dat meteen na het overlijden al van alles geregeld moet worden. Gelukkig is dat niet zo.

In de eerste uren na het overlijden is het geen probleem even tijd te nemen om tot rust te komen. Als je vervolgens eraan toe bent, licht dan naasten in en schakel een arts in. Daarna hoeft er pas contact met ons opgenomen te worden. Samen bekijken wij wat er verder gedaan moet worden om de uitvaart te regelen, en wanneer dat moet gebeuren.

Onderstaande stappenlijst helpt jullie bij wat er in eerste instantie moet gebeuren. Download de uitgebreide stappenlijst voor inzicht in alle stappen die we samen nemen bij het regelen van de uitvaart.

uitvaartmogelijkheden

Korte stappenlijst; Wat moet ik doen direct na een overlijden

 1. Arts inschakelen

  Is iemand thuis overleden? Bel dan zijn of haar huisarts of de huisartsenpost. De arts stelt het overlijden vast en vult de overlijdenspapieren in. Overlijdt iemand in een ziekenhuis of andere zorginstelling, dan zal het verplegend personeel een arts inschakelen.

 2. Naasten inlichten

  Jullie kunnen gerust eerst andere naasten bellen en dan pas een arts.
  Bekijk waar je jezelf het prettigst bij voelt.

 3. Overlijden melden

  Wij zijn dag en nacht bereikbaar via
  043-60 90 160.

gesprek met begrafenisondernemer

Het regelgesprek

Om jullie wensen voor de uitvaart door te nemen maken we samen een afspraak voor het eerste regelgesprek. Het is prettig om te weten of er vooraf al wensen zijn vastgelegd en of er een verzekering of wellicht Spaarplan is. Tijdens het gesprek, dat in ‘t Sterrenhuys of op een adres van jullie keuze kan plaatsvinden nemen we vervolgens in alle rust alle mogelijkheden samen door. 

We voeren al onze gesprekken volledig open en eerlijk! Aan het einde van ons eerste gesprek krijgen jullie al een voorlopige begroting van de uitvaartkosten die we later per e-mail nog eens bevestigen. Zo weten jullie op elk moment waar je aan toe bent en wat we hebben besproken en afgesproken. Uiteindelijk is elke keuze immers aan jullie!

Als alle wensen duidelijk zijn gaan wij aan de slag. In de dagen tot aan de uitvaart hebben we dan ook regelmatig contact zodat ook echt alle details tot in de puntjes voor jullie zijn uitgewerkt.

Na de uitvaart ...

Voor veel nabestaanden begint rouw pas na de uitvaart. Echter zullen dan toch een aantal praktische zaken nog geregeld moeten worden. Om je enigszins wegwijs te maken hebben wij een aantal zaken al voor je gerangschikt.

Hoe zit het bijvoorbeeld met social media accounts? Of de notaris? Ook ontvangt jij van ons (of is te downloaden) een praktische gids met checklists over alles wat er geregeld moet worden.

Kom je er niet uit? Mariëlle heeft de opleiding tot nabestaandenbegeleider afgerond en kan jullie ook na de uitvaart met de meest voorkomende vragen ondersteunen.

Daarnaast hebben wij een prachtige eigen lijn met urnen, volledig natuurlijk en handgemaakt door Juxx Ceramics die zelfs geheel op maat naar eigen wens kunnen worden gemaakt.

wat moet er allemaal geregeld worden na de uitvaart

Beelden spreken meer dan woorden

Laat je inspireren door de vele mogelijkheden om een afscheid mooi en dichtbij jezelf vorm te geven.