Gedenken, vieren, afscheid nemen ...

Jullie moment, daar draait het om!

’t Sterrenhuys biedt aan gezelschappen tot 50 personen alle faciliteiten  die we gewend zijn om op een mooie manier afscheid te nemen van iemand die ons lief was. Mooie ruime afscheidskamers en een ceremonieruimte volledig voorzien van de modernste beeld- en geluidstechniek en een professionele livestream en video-opname. Na afloop van de uitvaart verzorgen we natuurlijk ook een koffietafel of borrel zodat er nog samen nagepraat kan worden.

En dat alles in een fijne, warme huiskamersetting. We hebben immers steeds vaker de behoefte om ‘op een eigen manier’ afscheid te nemen. Aan zelf meer invulling willen geven aan de uitvaart en op je eigen manier alles te kunnen doen.

Om dichtbij huis, in eigen vertrouwde omgeving afscheid te nemen.
Om ‘informeel onder ons’ te zijn. Los van geloofsovertuiging, los van verplichte rituelen & gebruiken.
Want uiteindelijk doen we het allemaal op onze eigen manier, gewoon zoals we zijn. Hoe mooi is dat!

‘t Sterrenhuys is onze manier om nabestaanden alles te kunnen bieden waar zij behoefte aan hebben.
Een prachtige plek , een geruststellend huiskamergevoel, een gevoel van loslaten.

Met aandacht voor één moment ...

In ‘t Sterrenhuys geen blik op het horloge, of verplichte vaste zaalopstelling. We vinden het belangrijk om een plek te bieden waar nabestaanden volledig de tijd en ruimte krijgen om op hun manier invulling te geven aan een afscheid. Waar wij het waarmaken en respecteren van wensen centraal zetten.

Door de grote raampartijen stroomt het daglicht rijkelijk naar binnen en lopen binnen en buiten mooi in elkaar over. Hierdoor wordt een gevoel van rust en privacy gecreëerd. Een moment waarin we ons één met elkaar en met de natuur voelen.

Een intieme, mooie plek voor een rouwbezoek, een mémorie-avond of het houden van een ceremonie maar zeker ook voor een koffietafel of borrel.

 

Onze afscheidskamers

Behalve een ceremonieruimte beschikt ‘t Sterrenhuys ook over 2 mooie, ruime afscheidskamers. Geen kleine hokjes maar een ruime en warme kamer waar families samen kunnen komen.

Omdat niet iedereen nog persoonlijk wilt kijken maar er wel wilt zijn om naasten te steunen hebben we ervoor gekozen om de opbaring zelf binnen de afscheidskamer af te schermen. In ‘t Sterrenhuys kun je dus samen zijn zonder ongewenst geconfronteerd te worden.

‘t Sterrenhuys is gelegen in Valkenburg a/d Geul en wordt vanwege haar bijzondere sfeer en mooie grote afscheidskamers die uniek zijn in de regio zuid-Limburg ook veel bezocht door families uit de wijdere omgeving.

Heel bijzonder is de mogelijkheid om te kiezen voor een bedopbaring. Hierbij wordt de overledene op een mooi bed gelegd en toegedekt met een warme plaid. Dit biedt een toegankelijke en natuurlijke mogelijkheid om nog een laatste keer dichtbij iemand te zijn.

Alles draait om hoe júllie het willen! Wij zorgen er vervolgens voor dat het mogelijk is…

koffietafel 't Sterrenhuys Smeets uitvaartverzorging

Samen eten heelt de ziel ...

Samen eten is oude herinneringen delen en nieuwe herinneringen maken. Vaak komen de mooiste verhalen na de uitvaart, tijdens de nazit naar boven. Als iedereen bij elkaar zit, zoals je jarenlang samen hebt gedaan. Samen eten en drinken biedt troost en is een fijne manier om een beladen moment af te sluiten. Ook dat kan natuurlijk in ‘t Sterrenhuys.

We hebben een mooi foodbook samengesteld om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Ook hierbij houden we natuurlijk weer rekening met jullie eigen wensen en is veel meer mogelijk dan de standaard ceremonieopstelling met koffietafel erna. Onze mooie privé tuin biedt mogelijkheden bij goed weer, ’s avonds een informeel afscheid of Mémorie-avond met wat lekkers of hapjes en een drankje, een lunch met de uitvaartkist erbij. Het kan allemaal!

We informeren jullie graag over alle mogelijkheden dus neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

't Sterrenhuys is er voor iedereen

Het kan natuurlijk voorkomen dat jullie de uitvaart door een andere uitvaartondernemer of door de uitvaartverzekeraar laat regelen. Ook dan kan uiteraard gebruik gemaakt worden van alle faciliteiten binnen ‘t Sterrenhuys.

Jullie kunnen zelf hiervoor contact met ons opnemen of de uitvaartverzorger van keuze kan dit doen. Samen met hen zullen wij dan alles afstemmen voor een mooi afscheid. Het gebruik van ‘t Sterrenhuys voor een uitvaartdienst kost €650,- voor een heel dagdeel (4 uur). Voor een combinatie van rouwbezoek, uitvaartdienst en/of mémorie-avond maken we altijd een tarief op maat.

Uiteraard is het ook mogelijk dat jullie vantevoren nog even ter plekke komen kijken om bijvoorbeeld de gewenste opstelling en catering te bespreken. Bekijk en download zeker ook al eens ons Foodbook!