Gedenken, vieren, afscheid nemen ...

Op jullie eigen bijzondere manier afscheid nemen,daar draait het om!

Centraal gelegen in Zuid-Limburg ligt in Valkenburg a/d Geul ’t Sterrenhuys, een bijzondere uitvaartlocatie. ‘t Sterrenhuys biedt aan gezelschappen tot 50 personen alle faciliteiten  die gewenst zijn om op een mooie manier een uitvaart en afscheid te verzorgen. Mooie ruime afscheidskamers en een ceremonieruimte volledig voorzien van de modernste beeld- en geluidstechniek en een professionele livestream en video-opname. Na afloop van de uitvaart verzorgen we natuurlijk ook een koffietafel of borrel, precies zoals jullie het zelf graag willen, zodat er nog samen nagepraat kan worden.

En dat alles in een fijne, warme en natuurlijke setting. ‘t Sterrenhuys is speciaal bedoeld voor uitvaarten in kleinere kring, voor een informeel afscheid of voor families die geheel zelf hun eigen draai aan een uitvaart willen geven.  We hebben immers steeds vaker de behoefte om ‘op een eigen manier’ afscheid te nemen. Aan zelf meer invulling willen geven aan de uitvaart en op je eigen manier alles te kunnen doen.

Los van geloofsovertuiging, los van verplichte rituelen & gebruiken.
Want uiteindelijk doen we het allemaal op onze eigen manier, gewoon zoals we zijn. Hoe mooi is dat!

‘t Sterrenhuys is onze manier om nabestaanden alles te kunnen bieden waar zij behoefte aan hebben.
Een prachtige plek , een geruststellend gevoel, een gevoel van loslaten.

Met aandacht voor één moment ...

Gastvrijheid vinden wij belangrijk. Daarom wordt in ‘t Sterrenhuys geen blik op het horloge gegeven, is je tijd niet na 2 uurtjes op en is er geen vaste zaalopstelling. We vinden het belangrijk om een plek te bieden waar jullie alle  tijd en ruimte krijgen om op jullie eigen manier invulling te geven aan een afscheid. Het respecteren en waarmaken van jullie wensen zetten wij daarbij centraal.

Voor een uitvaart in ‘t Sterrenhuys reserveren wij altijd een heel dagdeel, waarmee we rust en ruimte voor nabestaanden creëren.  Vooraf nodigen wij jullie graag uit om samen de wensen voor de uitvaart, de koffietafel of borrel en de inkleding van de ruimte te bespreken.

Gevoel is heel belangrijk bij het doorlopen van de dagen voor, tijdens en na het overlijden. Dat gevoel proberen wij mee te nemen in ‘t Sterrenhuys.Door de grote raampartijen stroomt het daglicht rijkelijk naar binnen en lopen binnen en buiten mooi in elkaar over. Hierdoor wordt  rust en privacy gecreëerd. Een moment waarin we ons één met elkaar en met de natuur voelen.

 

Onze afscheidskamers

Behalve een ceremonieruimte beschikt ‘t Sterrenhuys ook over 2 mooie, ruime afscheidskamers. Geen kleine hokjes maar een ruime en warme kamer waar families samen kunnen komen.

Omdat niet iedereen nog persoonlijk wilt kijken maar er wel wilt zijn om naasten te steunen hebben we ervoor gekozen om de opbaring zelf binnen de afscheidskamer af te schermen. In ‘t Sterrenhuys kun je dus samen zijn zonder ongewenst geconfronteerd te worden.

‘t Sterrenhuys is gelegen in Valkenburg a/d Geul en wordt vanwege haar bijzondere sfeer en mooie grote afscheidskamers die uniek zijn in de regio zuid-Limburg ook veel bezocht door families uit de omgeving zoals Meerssen, Houthem, Sibbe, Berg en Terblijt, Hulsberg, Schimmert, Beek en Maastricht.

Heel bijzonder is de mogelijkheid om te kiezen voor een bedopbaring. Hierbij wordt de overledene op een mooi bed gelegd en toegedekt met een warme plaid. Dit biedt een toegankelijke en natuurlijke mogelijkheid om nog een laatste keer dichtbij iemand te zijn.

Alles draait om hoe júllie het willen! Wij zorgen er vervolgens voor dat het mogelijk is…

koffietafel 't Sterrenhuys Smeets uitvaartverzorging

Samen eten heelt de ziel ...

Vaak komen de mooiste verhalen na de uitvaart, tijdens de koffietafel naar boven. Als iedereen bij elkaar zit, zoals je jarenlang samen hebt gedaan. Samen eten en drinken biedt troost en is een fijne manier om een beladen moment af te sluiten. Ook dat kan natuurlijk in ‘t Sterrenhuys.

We hebben een mooi foodbook samengesteld met verschillende koffietafelarrangementen om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Ook hierbij houden we natuurlijk weer rekening met jullie eigen wensen en is veel meer mogelijk dan de standaard ceremonieopstelling met koffietafel erna. Onze mooie privé tuin biedt mogelijkheden bij goed weer, ’s avonds een informeel afscheid of Mémorie-avond met wat lekkers of hapjes en een drankje, een lunch met de uitvaartkist erbij. Het kan allemaal!

We informeren jullie graag over alle mogelijkheden voor een koffietafel in Valkenburg dus neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

't Sterrenhuys is er voor iedereen

Het kan natuurlijk voorkomen dat jullie de uitvaart door een andere uitvaartondernemer of door de uitvaartverzekeraar (bv Dela of Monuta) laat regelen maar wel de uitvaart in Valkenburg a/d Geul willen houden. Ook dan kan uiteraard gebruik gemaakt worden van alle faciliteiten van ‘t Sterrenhuys.

Jullie kunnen zelf hiervoor contact met ons opnemen of de uitvaartverzorger van keuze kan dit doen. Samen zullen wij dan alles afstemmen voor een mooi afscheid. Het gebruik van ‘t Sterrenhuys voor een uitvaartdienst kost €650,- voor een heel dagdeel (4 uur). Voor een combinatie van rouwbezoek, uitvaartdienst en/of mémorie-avond maken we altijd een tarief op maat.

Uiteraard is het ook mogelijk dat jullie vantevoren nog even ter plekke komen kijken om bijvoorbeeld de gewenste opstelling en catering te bespreken. Bekijk en download zeker ook al eens ons Foodbook!