Nieuws

Invloed maatregelen corona virus op uitvaarten

Door maart 12, 2020

Nieuwe maatregelen per 12 maart 2020

Vanmiddag kondigde premier Rutte nieuwe maatregelen af omtrent het inperken van het coronavirus. Helaas kunnen deze maatregelen ook gevolgen hebben voor de afscheidsdienst. Wij hebben reeds vernomen dat de landelijke crematoria de aanvullende maatregelen in acht zullen nemen. Voor zover andere uitvaartlocaties zoals bijvoorbeeld kerken nog geen officieel standpunt hebben ingenomen hanteren wij de landelijk afgevaardigde maatregelen.

Wat betekenen deze maatregelen concreet:

  1. Ouderen en kwetsbaren kan beter geadviseerd worden thuis te blijven
  2. Bijeenkomsten van meer dan 100 personen worden landelijk afgelast/niet meer toegestaan. Hierbij dient tevens rekening gehouden te worden met de aanwezigheid van benodigd personeel. Handhaving van het maximale aantal personen zal niet vanuit ons als uitvaartonderneming maar vanuit kerk/uitvaartlocatie/crematorium gebeuren.
  3. Er wordt geen hand gegeven ter condoleance. Wij als uitvaartonderneming zullen ervoor zorgen dat hier op de uitvaartlocatie nogmaals op wordt gewezen.
  4. Indien men zich ziek, grieperig, koortsachtig of aanverwant voelt gelieve thuis te blijven.

Wij begrijpen ten volle dat deze maatregelen voor iedereen erg ingrijpend zijn, maar het is een verantwoording die samen zullen moeten dragen.

Wilt u de maatregelen als afgekondigd door de regering nog eens helemaal teruglezen? Dat kan via deze linkTot nu toe zijn de maatregelen dwingend t/m 31 maart.

 

Leave a Reply