Houdt een Mémorie-avond!

Tijdens een informeel samenzijn voelen we ons prettig om alle mooie verhalen die ons aan iemand herinneren nog eens te delen met elkaar. En als Limburgers doen we dat graag met een hapje en een drankje. We horen niet voor niets regelmatig dat de mooiste verhalen tijdens de koffietafel gedeeld worden.

Als de lockdownperiodes ons iets hebben geleerd is het wel het besef dat veel families het als prettig hebben ervaren om in kleinere kring afscheid te nemen. Maar tegelijkertijd vinden we het ook moeilijk om tegen vrienden en bekenden die wat verder af staan te zeggen dat ze niet mogen komen, dat ze geen afscheid mogen nemen. Het voelt misschien als wat we het beste ‘worstelen met een gewetensvraag’ kunnen noemen.

Hoe kun je dan toch mensen die iets verder weg staan of die wellicht moeten werken, de gelegenheid geven om nog afscheid te nemen of aan jou zelf hun steun te betuigen. We willen er immers graag voor elkaar zijn.

Hiervoor verzorgen wij een Mémorie-avond.

Informeel samenkomen

We waren gewend dat uitvaarten volledig openbaar en toch al snel door zo’n 100 tot 200 personen werden bezocht.
Vrienden van de kinderen, buren van 20 jaar geleden en het bestuur van clubjes waar jaren geleden in werd geparticipeerd.

Alles ter uiting van onze steun aan de directe naasten en natuurlijk ontzettend lief en bewonderenswaardig.

Maar in de periode dat we maar met een beperkte groep afscheid mochten nemen, hebben wehet eigenlijk als heel prettig ervaren om het afscheid in wat kleinere kring te houden.

Om tóch de kring(en) eromheen de gelegenheid te geven om hun steun te betuigen bieden we de mogelijkheid een Mémorie-avond te houden. Een avond waarin op informele wijze herinneringen ophalen en delen centraal staat.

informeel samenkomen

Hoe het werkt

De avond vantevoren ontvangen we samen met jullie de gasten die niet bij het afscheid zelf aanwezig zijn in ’t Sterrenhuys.
Tijdens een informeel samenzijn van 1.5 uur kunnen aanwezigen nog afscheid nemen, mooie herinneringen ophalen met naaste familieleden en oude bekenden en elkaar een hart onder de riem steken. Alles geheel naar wens en desgewenst voorzien van een drankje.

We horen regelmatig dat de mooiste verhalen tijdens de koffietafel gedeeld worden.
Met een hapje en een drankje tijdens een informeel samenzijn voelen we ons prettig om al die mooie verhalen nog eens te delen en kijken we samen terug op een mooi leven. Dat kan ook als jullie een afscheid in kleinere kring houden!

Natuurlijk is het geen must om voor een avond te kiezen, als jullie het prettiger vinden is de zondag uiteraard ook een mogelijkheid. Afscheid nemen doe je samen, met elkaar.
De vorm bepalen jullie helemaal zelf!

De mogelijkheden

Je kunt ervoor kiezen om een Mémorie-avond openbaar te houden en in de annonce in de krant te plaatsen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om enkel de mensen uit te nodigen die je er graag bij wilt hebben. We kunnen daar bijvoorbeeld een aangepaste rouwbrief of een digitale uitnodiging voor maken zodat alle genodigden op tijd de juiste informatie ontvangen.

We stemmen alles helemaal op maat samen met je af. Wil je dat er nog speciale liedjes gedraaid worden of is achtergrondmuziek voldoende? Draait er een fotopresentatie of staat er een mooie foto uitvergroot in een lijst bij het condoleanceboek? Is er koffie en thee of toch liever een wijntje en een schaal met bitterballen die rondgaat?

Het belangrijkste is dat jullie samen zijn met de mensen die nog afscheid willen nemen en die jullie een hart onder de riem willen steken. Afscheid nemen we immers samen, alleen kan dat op steeds meer manieren

't Sterrenhuys

Omdat geen enkele uitvaart hetzelfde is en iedereen zijn eigen wensen en voorkeuren heeft biedt ’t Sterrenhuys alle mogelijkheden om op elke gewenste manier vorm te geven aan een afscheid en is daarmee perfect geschikt om de avond voorafgaand aan de uitvaart een mooie Mémorie-avond te laten plaatsvinden, met invulling op maat.

Voorzien van alle moderne faciliteiten en techniek biedt ’t Sterrenhuys rust en ruimte aan nabestaanden om op een eigen manier mooi afscheid te kunnen nemen.

Meer informatie

Neem gerust  contact op  voor meer informatie met betrekking tot de mogelijkheden.
U kunt uiteraard ook met elke uitvaartverzekering bij ons terecht.