Houd een Mémorie-avond

We horen regelmatig dat de mooiste verhalen tijdens de koffietafel gedeeld worden. Met een hapje en een drankje tijdens een informeel samenzijn voelen we ons prettig om al die mooie verhalen nog eens te delen en kijken we samen terug op een mooi leven.
Nu we de stille hoop beginnen te koesteren dat langzaam het einde van beperkingen en maatregelen in zicht komt maken we de balans op van wat de afgelopen 16 maanden ons hebben gekost maar ook hebben gebracht. Minder tijd met vrienden, meer tijd met onze kinderen. Minder sociale bijeenkomsten, meer work-life balans en tijd thuis. Als 2020 óns iets heeft gebracht is het wel het besef dat veel families het als prettig hebben ervaren om in kleine kring, met naasten, afscheid te nemen.

Door de maatregelen hebben we heel lang maar met een beperkt aantal aanwezigen afscheid kúnnen nemen. Nu dat stapje voor stapje wordt uitgebreid merken we dat families worstelen met wat we wellicht het beste een gewetensvraag kunnen noemen. Afscheid nemen met alleen de naasten vinden ze fijner, maar tegen vrienden en bekenden die wat verder af staan zeggen dat ze niet mogen komen, dat ze geen afscheid mogen nemen vinden we moeilijk.

Speciaal hiervoor verzorgen wij een Mémorie-avond.

Informeel samenzijn

De avond vantevoren ontvangen we samen met u de gasten die niet bij het afscheid zelf aanwezig zijn in ’t Sterrenhuys. Mensen die wat verder weg staan, die moeten werken op de dag van de uitvaart, vrienden van de kinderen die er voor hen willen zijn, buren van 20 jaar geleden en het bestuur van clubjes waren jaren geleden in werd geparticipeerd.

Tijdens een informeel samenzijn van 1.5 uur kunnen aanwezigen nog afscheid nemen, mooie herinneringen ophalen met naaste familieleden en oude bekenden en elkaar een hart onder de riem steken. Alles geheel naar wens ingekleed. Er kan helemaal zelf bepaald worden of de kist erbij is, of die open of gesloten is en we kunnen de avond eventueel voorzien van een drankje.

Natuurlijk is het geen must om voor een avond te kiezen, als u het prettiger vindt is de zondagochtend of -middag uiteraard ook een mogelijkheid.

Afscheid nemen doe je samen, met elkaar. De vorm bepaalt u zelf!

Mogelijkheden>Mogelijkhede

Voorzien van alle faciliteiten biedt ’t Sterrenhuys rust en ruimte aan nabestaanden om op een eigen manier mooi afscheid te kunnen nemen. Omdat geen enkele uitvaart hetzelfde is en iedereen zijn eigen wensen en voorkeuren heeft biedt ’t Sterrenhuys alle mogelijkheden om op elke gewenste manier vorm te geven aan een afscheid en is daarmee perfect geschikt om de avond voorafgaand aan de uitvaart een mooie Mémorie-avond te laten plaatsvinden, met invulling op maat.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om een uitvaart geheel naar eigen wens vorm te geven? Neem dan contact met ons op!

Meer tips kunt u lezen in onze andere blogs.

No Comments