Gastblog – Natuurbegraafplaats Eygelshof

Een paar keer per jaar laten we een ander aan het woord. Een specialist bijvoorbeeld, of iemand met een ontzettend mooi product. Het laatste gastblog werd geschreven door nou van Lief dagboekje. Deze keer schreef Natuurbegraafplaats Eygelshof ons gastblog. Lees mee!

Natuurbegraafplaats Eygelshof

Wat een enorme invloed heeft het Corona-virus op ons allemaal. Ook bij ons op de Natuurbegraafplaats Eygelshof. We zien steeds meer wandelaars in het natuurgebied die genieten van een frisse neus halen in dit warme voorjaar. Tussen de heuvelachtige, slingerende wandelpaden en het felgroene voorjaarsgroen ontmoeten we verschillende nabestaanden. Soms maken we een praatje, maar behouden afstand. Dit is niet altijd makkelijk als je medeleven toont …

Wellicht kent u het begrip natuurbegraafplaats al? Het is een plek waar mens en natuur hand in hand gaan. Een plek in de natuur om te wandelen, te herdenken en tot rust te komen. Het is een natuurgebied waar je op een zelfgekozen plek begraven kan worden. Vaak kiezen mensen al vooraf een eigen plekje. Dat klinkt misschien de eerste keer heel vreemd. Maar eigenlijk is het juist wel mooi. Ze nemen hierdoor zorgen weg bij nabestaanden. Er hoeft geen grafplek meer aangekocht, verlengd of geruimd te worden. Een plek op Eygelshof is immers voor altijd.

We geven de plekken volledig terug aan de natuur. Op deze manier verstoren we de natuur zo weinig mogelijk en heeft het de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. Om de natuur een handje te helpen als het graf wat kaal lijkt krijgen nabestaanden van ons biologisch bloemzaad. Dit mogen ze over het graf van hun dierbare uitzaaien. Dit mengsel bestaat uit kleurrijke bloemen die passen in onze Zuid-Limburgse natuur.

Kom gerust een keer wandelen op Natuurbegraafplaats Eygelshof en laat u verrassen door het uitzicht, de bloemen en de dieren die u bij ons zult tegenkomen. Voor een persoonlijke rondleiding of een gesprek adviseren wij een afspraak te maken. Wij halen u dan ook graag bij de hoofdingang op met onze elektrowagen, mocht u iets minder goed ter been zijn en toch de natuurbegraafplaats willen bezoeken.

 

Uiteraard kunt u ook altijd onze brochure aanvragen om u te laten informeren over deze mooie plek en de mogelijkheden. Dit kan via onze website www.eygelshof.nl

No Comments