Gastblog – Lief dagboekje Anoek

gastblog lief dagboekje

Een paar keer per jaar neemt een gastblogger onze plek op de schrijversstoel in. Inspirerende verhalen, mooie producten of bijzondere werkzaamheden komen aan bod. Dat alles met een knipoog naar de uitvaartbranche. Onze eerste gastblogger is Anoek van Lief dagboekje. Anoek vertelt over hoe haar dagboekjes tot stand zijn gekomen en waarom zij deze mooie en leuke doe-boekjes heeft bedacht.

 

gastblog lief dagboekjeMijn naam is Anoek, schrijfster en ontwerpster van Lief dagboekje. Deze boekjes zijn tot stand gekomen door gebeurtenissen in mijn eigen familie. Mijn 2 lieve omaatjes kwamen beiden in 6 weken tijd te overlijden. Ik zag het verdriet bij mijn kindjes en wilde graag iets voor ze doen. Ze waren nog jong en hoe mooi is het om hun herinneringen vast te leggen? Zodat ze deze later kunnen teruglezen en weer het moment naar boven kunnen halen. De dagboekjes zijn een verwerking van mijn eigen verdriet geweest en een dierbaar cadeautje geworden voor mijn kinderen. Samen met hen heb ik deze boekjes met alle liefde gecreëerd!

 

Het is belangrijk kleine kinderen te betrekken bij het verlies van een dierbare dat doet iedereen op zijn eigen manier maar ik ben achteraf erg blij dat ik ze dichtbij me heb gehad in mijn verdriet en verwerking bij het overlijden van mijn oma’s. Toen ik aan mijn dochter vroeg waarom ze huilde zei ze dat ze aan oma dacht. Ze zag haar weer voor zich in haar mooie stoel en ze beschreef de woonkamer en ook wat ze op dat moment rook. Dat vond ik zo fascinerend, dat ze zo’n gedetailleerde herinnering had. Wat ging toch allemaal in haar hoofdje om? Dit moest gewoon vastgelegd worden, want deze kleine details weet je straks echt niet meer…

Ik hoop dan ook echt dat er meer kindjes zijn die een kleine glimlach op hun gezicht krijgen als ze dit boekje gaan invullen. Beetje bij beetje je verdriet verwerken en een herinneringsboekje vormen…

Anoek’s dagboekjes zijn er in verschillende varianten en o.a te koop via haar webshop.Uiteraard kunt u ze ook via Smeets uitvaartverzorging bestellen!

Lief dagboekje

 

lief dagboekje

No Comments