Doe jij ook wel eens een ‘APK’ voor je papieren?

Een paar keer in ons leven krijgen we te maken met zo’n situatie dat je weer eens even schoon schip moet maken in je papieren. Als je gaat samenwonen, een huis koopt, gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, er kindjes komen of als je met pensioen gaat.  Allemaal momenten waarop we er weer even aan denken én het heel normaal vinden, om te checken of nog wel alles up to date is. Maar gek genoeg wordt er niet of nauwelijks tijdens die ‘apk’s’ van je papieren stilgestaan bij de vraag of er iets geregeld is voor de uitvaart en of dat (nog) wel aansluit bij wat je zou willen.

Meeverzekerd bij de ouders

Als ik het hier wel eens over heb met mensen, zoals laatst met een vriendin van me die zwanger was van haar tweede, dan komen we al vaak erop uit dat ze ooit bij de ouders op de polis meeverzekerd zijn geweest en die na hun 18e hebben overgenomen. Totaal niet wetend waarvoor ze eigenlijk verzekerd zijn, alleen dát ze verzekerd zijn. Of dat nog past? Geen idee…En hoe dat voor de eigen kindjes zit? Ook niet echt over nagedacht. En terwijl we over heel veel zaken heel uitgebreid nadenken blijkt dat alles rondom doodgaan toch een beetje onderwerp non grata is. Een ver van mijn bed show.

De verzekeringsmeneer weet het allemaal

Wat ik ook vaak hoor is dat er een tussenpersoon voor de verzekeringen in de arm is genomen en die het ‘allemaal wel geregeld heeft’. Zo vertelde een kennis me laatst dat de verzekeringsman had gezegd dat je je toch echt wel voor €10.000 moest verzekeren. Waar dat op gebaseerd was? Dat konden zowel die kennis als de verzekeringsmeneer me niet vertellen.. ’Dat is toch zo’n beetje het gemiddelde gewoon?’

Lekker makkelijk inderdaad, maar nergens op gebaseerd. En dat is gewoon jammer!

Persoonlijk is meer dan alleen het afscheid vormgeven

Het begrip “persoonlijke uitvaart” gaat niet alleen maar over een persoonlijk afscheid. Een persoonlijke uitvaart is maatwerk, en dat begint bij het juiste advies rondom wel of niet verzekeren, in welke vorm en voor hoeveel. Een verzekeraar of een tussenpersoon kan inhoudelijk daar onvoldoende advies over geven, dat is gewoon een feit! Maar het gaat ook over de wensen die er zijn en waar af en toe opnieuw bij stilgestaan moet worden. Omdat ons leven verandert en onze wensen veranderen. Ons advies; zorg dat zaken die betrekking hebben op de uitvaart ook overdacht, besproken en geregeld zijn. Denk niet alleen na over die overlijdensrisicoverzekering maar ook over de uitvaart zelf. Win bij de juiste personen advies en informatie in  en maak vervolgens zelf een overwogen keuze. En net zoals ons leven verandert, veranderen ook dit soort zaken. Blijf dus up to date en neem ook dit mee in je ‘apk’.

We adviseren hier graag vrijblijvend over, want er is niets zo belangrijk als een advies dat past. Neem dus gerust contact met ons op voor meer informatie! 

 

No Comments